vineri, 28 septembrie 2012

Încă un sens giratoriu inutil şi încă un pieton omorât de un imbecil

Nu a trecut mult timp de la realegerea sa în funcţia de primar al Braşovului, că George Scripcaru îşi continuă obsesia. Omul care a făcut din Braşov Capitala Sensurilor Giratorii, continuă să adauge noi elemente care să susţină această denumire. Cel mai nou sens giratoriu din oraş a apărut în Centrul Civic şi e complet inutil. Fosta uzină Hidromecanica a fost rasă de pe faţa pământului, iar în locul ei se va construi un mall. Varianta oficială e că acest sens giratoriu va permite accesul la viitoarea parcare subterană care va deservi centrul comercial, numai că acest proiect va fi finalizat cel mai devreme peste doi ani.

Pe lângă faptul că e inutil, acest sens giratoriu e şi prost făcut, la fel ca multe alte creaţii scripcariene. Din păcate, în ultimii ani Braşovul a devenit oraşul maşinilor, în detrimentul oamenilor. "Fluidizarea circulaţiei" prin construirea de sensuri giratorii după ureche, îngustarea trotuarelor şi eliminarea semafoarelor, au dus la scăderea siguranţei pietonilor.

În sprijinul celor scrise mai sus vine şi evenimentul nefericit petrecut luna trecută. În noaptea de 28 spre 29 august, pe o trecere de pietoni de lângă Primăria Braşov, un pieton anonim a fost accidentat mortal de către un imbecil. Imbecilul se numeşte Alin Constantin, are 22 de ani şi e băiatul de bani gata al lui Viorel Constantin, acesta din urmă fiind unul dintre asociaţii toaletei publice The Vintage Pub. Beizadeaua conducea un Audi Q7, l-a călcat pe nefericit şi apoi a fugit de la locul accidentului, abandonând maşina la câteva străzi distanţă. Evident că tăticul va face tot ce îi va sta în putinţă pentru a-l scoate basma curată. Doar are bani, iar în România de azi dreptatea se cumpără cu bani.

Aceşti indivizi fac parte dintr-o clasă socială nouă, continuatoare a fostei nomenclaturi comuniste. Politicieni, mediocri, parveniţi, oameni de afaceri, interlopi; toţi aceştia au în comun interesul pentru valorile materiale şi dispreţul faţă de legi şi faţă de oameni. Un reprezentant de seamă al acestei noi clase sociale e Gigi Becali, dar despre el într-o postare viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu