joi, 13 octombrie 2011

Sens giratoriu fără sens

În urmă cu vreo câteva zile, a apărut ceva care seamănă cu un sens giratoriu, în Capitala Sensurilor Giratorii. Acest lucru nu e de mirare, din moment ce nu trece o lună fără o nouă apariţie de acest fel. Ceea ce e diferit de data asta, e faptul că noua creaţie scripcariană e contestată de mulţi conducători auto.

La intersecţia străzilor Toamnei şi Zizinului cu Bulevardul 15 Noiembrie şi Calea Bucureşti, a apărut peste noapte o "plăcintă" care pur şi simplu blochează intersecţia(după cum se vede din poza primită de la Mircea Moldovan). Amenajarea rutieră este o inovaţie, un experiment, un fel de sens giratoriu. Spun asta deoarece în acest loc se intersectează două străzi cu sens unic cu două străzi cu dublu sens, iar circulaţia nu se poate face în toate direcţiile. Înainte circulaţia se desfăşura în condiţii bune, dar acum se creează blocaje şi cozi de maşini, fiind nevoie de poliţişti, pentru a fluidiza traficul. Acesta este efectul construirii de sensuri giratorii la normă, fără noimă şi fără cap.

Convins că toamna se numără giratoriile, primaru' Scripcaru a mai adăugat unul în mulţime, numai că acum a înlocuit semafoarele cu poliţişti. Marea giratorizare continuă. Să vă învârtiţi bine!

2 comentarii:

  1. iti respect punctul de vedere, insa, am o precizare: infinit mai bine pentru sfarsitul vietii mele, astept, inainte de a intra intr-un giratoriu, cu exagerare 30 de secunde, sau nici 30 de secunde, decat sa astept la un semafor 60 sau 75 de secunde...scutesc mai mult de jumatate din timp, lucru care este fabulos!!!de aceea sunt de acord cu giratoriile, dintotdeauna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai nou au pus semafoare în aşa-zisul sens giratoriu, ceea ce mă face să vomit profund. Să înlocuieşti semafoarele cu semafoare, e ceva care cu greu poate fi explicat sau înţeles.

    RăspundețiȘtergere